Meteen naar de inhoud

Golven

Ons leven bestaat uit golfbewegingen, uit periodes. Periodes waarin we barsten van de energie en waarbij alles lijkt te lukken, periodes waarin het voelt alsof je vast zit in dikke stroop en niet vooruit komt, periodes waarin het rustig verloopt, periodes waarin we op ‘automatische piloot’ leven, periodes waarin we naar binnen gericht zijn en periodes waarin we ons juist op anderen richten.

Aan deze golfbewegingen kunnen we in principe niets veranderen. Het kan wel rust geven om te beseffen dat het golven zijn, dat geen enkele periode blijvend is, dat de volgende golf zich vanzelf aandient. Wellicht zie je patronen in jouw golven en kan je dus het beste uit de golven halen, erop in spelen en er gebruik van maken of je er juist helemaal aan overgeven.

Herken je deze metafoor in je eigen leven?

Liefs Sjaan