Ga naar de inhoud

Conflict

De buitenwereld trekt aan je. De maatschappij, je familie, je vrienden… Allemaal willen ze iets van jou, en vast ook voor jou.  “Je zou dit eens moeten doen” , “Wil je dit voor mij doen?”, “Dit wordt van je verwacht”, “Wij doen altijd…” Vele verwachtingen en (ongeschreven) regels waar we ons aan dienen te houden of rekening mee te houden.

Het grootste gedeelte van de tijd lukt ons dat prima! En af en toe merken we dat ons dat niet lukt. Het lukt niet of we willen niet. Ook al heeft iedereen ‘gelijk’ en is er op het eerste gezicht geen logische reden waarom we wat tegengas voelen. Het gevoel gaat niet zomaar weg.

In jou is er iets wat tegengas geeft, een andere wens die ook sterk is. En dat geeft een conflict in jou: de wil om te luisteren naar de buitenwereld en de wil om te luisteren naar iets anders in jezelf.

Hoe zou het zijn om rustig te kijken en luisteren naar deze twee verschillende wensen. Er dient zich vaak in het luisteren al een nieuwe optie aan waar beide kanten zich in kunnen vinden.

Herken je je in het bovenstaande en wil je hulp bij het kijken in jezelf? Wil jij meer rust? Neem dan contact met mij op, dan gaan we daar samen naar kijken.

Liefs, Sjaan