Ga naar de inhoud

Opladen

Als de batterij van onze telefoon leeg is, of bijna leeg is, dan doen we de telefoon aan de lader. De lader krijg je meestal bij de telefoon als je deze koopt. Het is het beste voor de batterij als je hem helemaal oplaadt voordat je de stroomtoevoer weer stopt. De telefoon geeft vanzelf weer groen licht wanneer deze helemaal vol is. Daarna kunnen we weer met een gerust hart op ons geliefde apparaat rekenen. De ene app vraagt meer batterij dan een andere app, dus afhankelijk welke app je gebruikt is de telefoon sneller of minder snel weer leeg. 

Zorgen wij goed voor onze eigen ‘batterij’?  Zijn wij ook zo alert op onze ‘batterij’?

Ook wij verliezen meer energie aan het ene dan aan het andere. Denk aan hoeveel energie een ruzie kan kosten, of stress, of onzekerheid.  Sommige sociale contacten kunnen ons ook veel energie kosten.

Gelukkig leveren andere activiteiten ons juist ook weer energie. Denk aan wandelen in de natuur, een avondje niets doen of juist een avondje dansen, even alleen zijn of met vrienden gezellig eten, of zelfs een potje huilen. Het is voor iedereen anders.

Let jij op de balans tussen energie-vreters en energie-gevers? Weet jij wat jou energie kost en hoeveel of hoelang je vervolgens weer dient ‘op te laden’ om weer engergiek en blij in het leven te staan? Weet je waar jij blij van wordt, wat jouw energiepijl weer aanvult? En zorg je vervolgens dat je daar aan toekomt?

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het tijdig signaleren van een lege batterij of bij beter weten hoe jouw batterij werkt? Neem dan contact met mij op, dan gaan we daar samen naar kijken.

Liefs, Sjaan