Ga naar de inhoud

Draagkracht

Als mensen kiezen voor therapie dan voelt er meestal iets zwaar of moeilijk. Dan is de vraag om daar samen naar te kijken wat dat moeilijke is en hoe dat lichter kan worden. Wanneer we daarnaar gaan kijken, kan het ook een tijd moeilijker of zwaarder voelen. Dat komt omdat je het dan niet langer wil ontwijken, maar er bewust naar gaat kijken en dus ook de gevoelens (weer) voelen die je juist al die tijd had genegeerd of ontweken. Om iets te kunnen ‘opruimen’ moet je het eerst beetpakken.

Dit aangaan van deze moeilijke momenten en gevoelens vraagt veel energie. En die moet je maar wel hebben. Daarom kijk ik altijd naar jou als geheel. Naar de moeilijke dingen die je belemmeren of in de weg staan, en naar je kwaliteiten, zelfliefde en krachten. Het kan dus zijn dat het nodig is eerst naar de ‘licht’ kant te kijken en deze te bekrachtigen, zodat er genoeg kracht is om te gaan kijken en werken aan de ‘zware’ kant.

Loop jij met iets zwaars en durf je het zelf niet aan? Wil je dat ik met je mee kijk naar je deze beide kanten in jou? Neem contact met mij op, dan kijken we samen wat de goede balans is voor jou.

Liefs, Sjaan