Ga naar de inhoud

Resoneren

Gedachtes, overtuigingen en gevoelens zijn sterk. En ze hebben meer invloed op ons waterrijke mensen dan we zouden denken. Alleen al de kracht van opgeplakte woorden laat verschil in beide potjes rijst zien.

Twee potjes met rijst uit zelfde pan. In het potje met de lieve woorden is de rijst nog steeds wit na 1,5 week, in het potje met haat woorden is de rijst bruin en er groeit schimmel op.

Hoe denken en voelen wij ons over onszelf? Hoe zijn onze gedachtes en overtuigingen over onszelf, echt ook diep van binnen?

We hebben allemaal delen in onszelf waar we liever niet naar kijken, ons voor schamen of onszelf veroordelen. Deze laten we graag in de schaduw want dat willen we verbergen voor onszelf en voor anderen. Maar ook al is het in de schaduw, het is wel in ons, en het heeft invloed op ons!

Hoe zou het zijn om ook naar deze delen van ons te kijken en daar wat liefde en compassie voor op te brengen. Denk aan: minder hoeven te verstoppen, vrijer leven, meer zelfacceptatie, minder angst dat iemand erachter komt of deze delen van ons ontdekt. We hebben er immers zelf compassie voor, dus minder nodig van de buitenwereld.

Mocht je merken dat er nog obstakels in de weg zitten om echt van (delen van) jezelf te houden, neem contact met mij op. Dan gaan we samen die obstakels bekijken en leren om ook van de schaduwkanten van jezelf te houden.

Liefs, Sjaan

Benieuwd naar meer informatie?

Google naar ‘rijst experiment’ of naar Masuro Emoto over invloed op water.