Sjaan Alewijn
Sjaan

Mijn naam is Sjaan Alewijn en zolang ik me kan herinneren heb ik interesse in de belevingswereld van de mensen om mij heen. Om die reden heb ik de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Den Haag gevolgd en werk ik al sinds eind jaren ‘90 met veel plezier in de jeugdhulpverlening.  

Op mijn 27e raakte ik overspannen. Ik wist niet wat me overkwam. Naar mijn idee hoorde ik in de bloei van mijn leven te zitten. Na een tijd vol ontkenning en pogingen het alleen op te lossen, kwam ik toch tot de conclusie dat ik niet vooruitkwam. Blijkbaar had ik hulp nodig. 

En dat vond ik! Op een manier die ik me niet had kunnen voorstellen. Ik kwam terecht bij een psychosynthese therapeut. Ik heb daar opnieuw naar mijzelf leren kijken, luisteren en voelen. Deze manier was dieper dan ik daarvoor deed. Ik heb meer rust gevonden, ben milder naar mijzelf geworden en begrijp mijzelf nu veel beter. En dat voelt goed.

Na deze ervaring wist ik dat ik dit anderen ook wil leren. Het duurde nog wat jaren voordat ik daadwerkelijk daad bij de wens durfde te voegen. Jaren waarin ik heerlijk werkte in de jeugdhulpverlening, kinderen kreeg en mijn 1e huis kocht. Ik leefde mijn leven, maar het bleef knagen. De wens om anderen naar zichzelf te leren kijken, luisteren en voelen, groeide.  

In 2016 ben ik dan ook de opleiding “Psychosynthese counselor en therapeut” in Amersfoort gaan volgen. Een schot in de roos. Eindelijk kan ik mensen begeleiden op de wijze die mij zoveel heeft gebracht en ben ik nu beschikbaar als psychosynthese therapeut in Leiden en Leiderdorp.