Meteen naar de inhoud

Over mij

Sjaan

Mijn naam is Sjaan Alewijn en zolang ik me kan herinneren heb ik interesse in de belevingswereld van de mensen om mij heen. Om die reden heb ik de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Den Haag gevolgd en werk ik al sinds eind jaren ‘90 met veel plezier in de jeugdhulpverlening.  

Op mijn 27e raakte ik overspannen. Ik wist niet wat me overkwam. Naar mijn idee hoorde ik in de bloei van mijn leven te zitten. Na een tijd vol ontkenning en pogingen het alleen op te lossen, kwam ik toch tot de conclusie dat ik niet vooruitkwam. Blijkbaar had ik hulp nodig. 

En dat vond ik! Op een manier die ik me niet had kunnen voorstellen. Ik kwam terecht bij een psychosynthese therapeut. Ik heb daar opnieuw naar mijzelf leren kijken, luisteren en voelen. Deze manier was dieper dan ik daarvoor deed. Ik heb meer rust gevonden, ben milder naar mijzelf geworden en begrijp mijzelf nu veel beter. En dat voelt goed.

Na deze ervaring wist ik dat ik dit anderen ook wil leren. Het duurde nog wat jaren voordat ik daadwerkelijk daad bij de wens durfde te voegen. Jaren waarin ik heerlijk werkte in de jeugdhulpverlening, kinderen kreeg en mijn 1e huis kocht. Ik leefde mijn leven, maar het bleef knagen. De wens om anderen naar zichzelf te leren kijken, luisteren en voelen, groeide.  

In 2016 ben ik dan ook de opleiding “Psychosynthese counselor en therapeut” in Amersfoort gaan volgen. Een schot in de roos. Eindelijk kan ik mensen begeleiden op de wijze die mij zoveel heeft gebracht en ben ik nu beschikbaar als gediplomeerde psychosynthese therapeut in Leiden en Leiderdorp.

“Ik vond de sessies bij Sjaan heel fijn, ze is professioneel, komt rustig over maar ook stevig. Ze zet verschillende werkvormen in en voelt goed aan wat er nodig is en waar het over gaat , ook bij weerstand. Ik voelde mij vertrouwd bij haar, en het heeft me ook verdieping gegeven. Ik ben nogal van het zelf doen en oplossen, maar soms heb je ook een ander nodig die even met je meeloopt op je pad en dan zou ik Sjaan zeker aanraden”
(CZ)

“Sjaan weet op precies de juiste manier de juiste vraag te stellen. Dit doet ze op een organische manier, wat heel prettig is. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat we samen de richting van de sessie bepaalde zodat het perfect aansloot op mijn behoefte op dat moment, zonder het “einddoel” uit het oog te verliezen.

Ze heeft mij geleerd om mijn eigen kompas te gebruiken en dat ik überhaupt een kompas heb :-). De gesprekken met mijn sub-personen heeft mij zoveel meer inzicht in mijzelf gegeven, hierdoor heb ik nu veel meer rust en weet ik beter wie ik ben. Die sub-personen zijn er altijd en daar kan ik dus altijd mee in gesprek, waardoor ik meer inzicht krijg in een situatie, gevoel of reactie van mijzelf. Ik ben zo blij dat ik de sessies bij Sjaan heb gedaan! Ik heb Sjaan meteen aangeraden bij een vriendin van mij. Ik denk dat een paar sessies bij Sjaan voor iedereen goed zou zijn. “
(CD)

“De sessies met Sjaan ging ik vrij nuchter in. Het was voor mijn een soort uitproberen wat ik van mijzelf ken en nog wat beter kan leren begrijpen. Allereerst was de ontmoeting met Sjaan heel relaxt en laagdrempelig. Ik werd warm ontvangen en ik kon lekker plaatsnemen op de bank. 

De gesprekken waren fijn, ophelderend en heel relaxt. Ik heb veel over mijzelf geleerd, over waarom ik soms dingen op een bepaalde manier aanpak maar ook wat sommige situaties met mij doen en hoe ik dat zou kunnen veranderen evt. De gesprekken hebben mij veel geleerd over mijzelf en ik vond/vind Sjaan een heel prettig persoon om deze heel persoonlijke dingen mee te bespreken. Ze voelde goed aan waar ik behoefte aan had maar liet mij vooral de gesprekken bepalen.  Echt een aanrader dus…”
(TN)

“Sjaan is een hele fijne therapeut. Ze bedenkt geen oplossingen voor je, maar helpt je om zelf tot inzichten te komen. Ze laat je naar jezelf kijken en helpt je om naar je lichaam en je gevoel te luisteren.
Ze doet dit alles op een hele fijne en respectvolle manier.”
(AG)