Meteen naar de inhoud

Over mij

Sjaan

Mijn naam is Sjaan Alewijn en zolang ik me kan herinneren heb ik interesse in de belevingswereld van de mensen om mij heen. 

Mijn visie en ervaring is dat we allemaal uniek en authentiek zijn. Ergens in het leven raken we soms van de koers van wat we eigenlijk willen doen of zijn. Ik help je in contact te komen met heel jezelf en help je met de blokkades die je in de weg staan. 

Ik werk van uit de woorden ook en en, niet van of of maar. Ik geloof niet dat er maar 1 waarheid is. Ik help jou al jouw visies en waarheden ontdekken, waardoor je je uiteindelijke keuzes in het leven maakt meer in lijn zijn met wie jij echt helemaal bent. 

Ik werk individueel gericht, afgestemd op jouw behoeften en vraagstukken. Met mijn kennis en praktische ervaring leer ik jou om aan je blokkades te werken.

Als persoon ben ik creatief, intuïtief en toegankelijk. Humor is een belangrijk ingrediënt om met liefde naar jezelf te kijken, ook naar je schaduw kanten. 

In 2019 heb ik mijn coach/counselor diploma en mijn therapeuten diploma behaald bij de Psychosynthese Academie. Dit is een 3 jarige post HBO opleiding, waarin naast de nodige literatuur ook het eigen proces wordt aangegaan. En vervolgens wordt geleerd hoe je anderen kan begeleiden in het aangaan van hun proces.

Ik ben een moeder van 2 prachtige dochters (2009 en 2012) en we wonen in Leiderdorp.

“Ik vond de sessies bij Sjaan heel fijn, ze is professioneel, komt rustig over maar ook stevig. Ze zet verschillende werkvormen in en voelt goed aan wat er nodig is en waar het over gaat , ook bij weerstand. Ik voelde mij vertrouwd bij haar, en het heeft me ook verdieping gegeven. Ik ben nogal van het zelf doen en oplossen, maar soms heb je ook een ander nodig die even met je meeloopt op je pad en dan zou ik Sjaan zeker aanraden”
(CZ)

“Sjaan weet op precies de juiste manier de juiste vraag te stellen. Dit doet ze op een organische manier, wat heel prettig is. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat we samen de richting van de sessie bepaalde zodat het perfect aansloot op mijn behoefte op dat moment, zonder het “einddoel” uit het oog te verliezen.

Ze heeft mij geleerd om mijn eigen kompas te gebruiken en dat ik überhaupt een kompas heb :-). De gesprekken met mijn sub-personen heeft mij zoveel meer inzicht in mijzelf gegeven, hierdoor heb ik nu veel meer rust en weet ik beter wie ik ben. Die sub-personen zijn er altijd en daar kan ik dus altijd mee in gesprek, waardoor ik meer inzicht krijg in een situatie, gevoel of reactie van mijzelf. Ik ben zo blij dat ik de sessies bij Sjaan heb gedaan! Ik heb Sjaan meteen aangeraden bij een vriendin van mij. Ik denk dat een paar sessies bij Sjaan voor iedereen goed zou zijn. “
(CD)

“De sessies met Sjaan ging ik vrij nuchter in. Het was voor mijn een soort uitproberen wat ik van mijzelf ken en nog wat beter kan leren begrijpen. Allereerst was de ontmoeting met Sjaan heel relaxt en laagdrempelig. Ik werd warm ontvangen en ik kon lekker plaatsnemen op de bank. 

De gesprekken waren fijn, ophelderend en heel relaxt. Ik heb veel over mijzelf geleerd, over waarom ik soms dingen op een bepaalde manier aanpak maar ook wat sommige situaties met mij doen en hoe ik dat zou kunnen veranderen evt. De gesprekken hebben mij veel geleerd over mijzelf en ik vond/vind Sjaan een heel prettig persoon om deze heel persoonlijke dingen mee te bespreken. Ze voelde goed aan waar ik behoefte aan had maar liet mij vooral de gesprekken bepalen.  Echt een aanrader dus…”
(TN)

“Sjaan is een hele fijne therapeut. Ze bedenkt geen oplossingen voor je, maar helpt je om zelf tot inzichten te komen. Ze laat je naar jezelf kijken en helpt je om naar je lichaam en je gevoel te luisteren.
Ze doet dit alles op een hele fijne en respectvolle manier.”
(AG)