Ga naar de inhoud

Dirigent

Als onze binnenwereld een orkest zou zijn…

Verschillende stemmen in ons die allemaal goed zijn in wat ze doen. Elk met een eigen kwaliteit, hard of zacht, lief of daadkrachtig, fel of gemoedelijk. Wat maakt nu dat een orkest goed kan samen werken? De dirigent natuurlijk! Diegene die de bladmuziek bestudeerd, de verschillende instrumenten en hun vermogen goed kent en die vervolgens weet in te zetten op de juiste momenten, zonder oordeel.

Hoe zou het zijn om je innerlijke dirigent wat meer in het licht te zetten? De dirigent in jou de leiding te laten nemen? Eerst goed je ‘orkest’ leren kennen, de kwaliteiten en de valkuien, welke stemmen goed samenwerken en welke je juist beter uit elkaar kan houden? En dan, zonder oordeel, het beste uit jezelf halen?

Liefs Sjaan