Ga naar de inhoud

Ademen

Onze ademhaling is een krachtig gereedschap welke we in diverse situaties kunnen inzetten. Tegen spanning, tegen stress, tegen een gejaagd gevoel dat we kunnen hebben, tegen de stroom van gedachtes die in ons doorgaat gedurende de dag.

Toch vergeten we het vaak in te zetten om meer voor ons te doen dan het innemen van onze portie zuurstof zodat we blijven leven.

Daarom nodig ik jullie deze week uit om een ‘challenge’ te doen. Neem elke dag 5 minuten de tijd om bewust adem te halen, gewoon doen wat je de hele dag doet, maar dan met je aandacht erbij bij je ademhaling.

Voel de ademhaling via je neus naar binnen gaan, je longen vullen, je borstkas omhoog gaan, je buik opbollen… En voel dan bij het uitademen de lucht via je neusgaten weer naar buiten gaan, je buik en je borstkas weer wat zakken alvorens je een nieuwe teug verse lucht inneemt.

Veel plezier! Ik ben benieuwd wat dit voor je doet.

Liefs, Sjaan