Ga naar de inhoud

“Denk niet aan een roze olifant.” Het vermijden van deze gedachte is lastig omdat je brein direct aan die roze olifant denkt. Bij het opvoeden van kinderen worden ouders aangemoedigd om het gewenste gedrag positief te benadrukken. Zeg bijvoorbeeld: “Houd je voeten op de grond” in plaats van “Niet op de bank springen.” Dat maakt het makkelijker voor kinderen om te volgen wat je vraagt.

Ons brein en lichaam reageren minder effectief op woorden van ontkenning, zoals ‘niet’ en ‘geen’. Het brein richt zich op wat er is: de roze olifant, de voeten op de grond, het springen op de bank. Om je doelen te bereiken, is het daarom cruciaal om het gebruik van ontkenningen te minimaliseren.

Daag jezelf uit door jezelf af te vragen: “Wat wil ik wel?” Dit maakt het eenvoudiger om je doelen te bereiken, omdat je brein automatisch op zoek gaat naar datgene wat het ‘hoort’. Als je een negatief gevoel ervaart, draai dit dan om naar wat je wel wilt.

Wil jij ook ontdekken wat jouw grootste wensen zijn? Wat jij wel wil bereiken of ervaren? Ik werk vanuit jouw wensen, ik help jou om te bereiken wat jij in wezen wilt. Daarbij luister ik naar je hart, je lijf én je gedachten. Nieuwsgierig naar mij of mijn werkwijze? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Liefs, Sjaan