Meteen naar de inhoud

Opschonen

Het is weer lente, de zon schijnt weer meer en bij velen van ons triggert dat de voorjaarsschoonmaak. De deuren lekker open zetten, de frisse wind door ons huis laten waaien. Op plekken schoonmaken die je in de winter vergeten was, meubels worden verplaatst, ramen worden gelapt. Heerlijk, wetend dat overal een schone energie doorheen waait! We halen diep adem en kunnen weer makkelijker vooruit. De donkerte en kou achter ons latend.

Hoe zit dat in ons? Hoe krijg je daar een frisse wind door? En hoe kan je intern loslaten wat oud, koud en donker is? Hoe fijn zou dat zijn om ook intern zo een schoonmaak te houden?

Dat kan. Naar jezelf kijken, alle delen van jezelf. Met een nieuwsgierige blik onderzoeken wat er in je binnenste leeft. En dan zien wat je tegen houdt, welke kwaliteit er sprankelend zit te wachten om eruit te mogen. Oude patronen ontdekken en opnieuw een bewuste keuze maken hoe hiermee om te gaan. Je eigen keuze te maken. Niet onbewust op de oude voet verder, maar kijken wat er is. En vervolgens bewust keuzes te maken.

Opruimen kost tijd en energie, dat weten we. Zo is het met je huis, en zo is het ook intern.

Ook als je intern hebt opgeruimd, stukje bij beetje, kan je daarna diep ademhalen en weer makkelijker vooruit. Wat geen nu meer dient is losgelaten, andere mooie kwaliteiten komen weer in het licht. Een nieuwe versie van jezelf.

Wil je graag dat ik met je mee kijk naar wat er van binnen leeft zodat je bewuster wordt en van daaruit je eigen keuzes gaat maken? Neem contact met mij op, dan gaan we samen op ont-dekking.

Liefs, Sjaan

Geef een reactie